Mötesplatser i Växjö

Kom, träffas och trivs! Här finns plats för dig som är ung i Växjö.

Bergendahlska gården
BG är en drogfri mötesplats för ungdomar i Växjö. BG har öppet eftermiddagar och kvällar. Här kan du köpa billig fika och softa i mysig loungemiljö. Du kan också göra läxor, spela tv-spel, kolla på sport eller film. På BG finns tre fullt utrustade replokaler och tre inspelningsstudios. Dessutom finns en större sal för till exempel konserter.

Fritidsgårdarna
I Växjö kommun finns ett antal fritidsgårdar: Teleborg centrum, Fagrabäcks/NoT/Ringsberg fritidsgård, Elin Wägner, Norregårds fritidsgård, Rottne fritidsgård, Braås/Rottne fritidsgård, Unkan i Lammhult och Pär Lagerkvist fritidsgård.

Araby Park Arena
Araby Park Arena länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterär en mötesplats för idrott och kultur där människor kan mötas och själva utöva aktiveter eller ta del av de arrangemang anläggningen erbjuder. Här är alla aktiviteter gratis. Du kan spela fotboll, yoga, testa karate, dansa, hänga med i kreativitetshörnan och mycket mer.

Café Tufvan
Café Tufvan är en mötesplats på campus som drivs av studenter och som daglig verksamhet från Växjo kommuns omsorgsförvaltning. Här kan du äta mat och fika till låga priser, spela biljard och sällskapsspel, plugga eller bara umgås.

RFSL Kronoberg
RFSL Kronoberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster arbetar för att alla människor skall ges lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Detta görs genom att skapa en naturlig och trygg mötesplats på Strawberry Café för medlemmar och andra intresserade, dels genom ett aktivt utåtriktat informations- och utbildningsarbete.

Panncentralen
Panncentralenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en öppen drogfri mötesplats till vilken du kan komma och umgås med dina vänner eller grannar, och lära känna nya människor. I caféet kan du köpa billig fika, läsa tidiningen, spela sällskapsspel, få gratis tillgång till dator, och umgås med andra besökare. Här finns också en storbildstv där det finns möjlighet att titta på musik-, kultur-, film- och sportevenemang.

Tjejer emellan
Tjejer emellanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en verksamhet som arbetar för att öka unga tjejers delaktighet, jämställdhet och intergration i samhället. Målgruppen är tjejer i åldern 13 -20 år. Tjejer emellan erbjuder öppen verksamhet på alla fritidsgårdar i Växjö kommun. Det arrangeras också feriejobb för tjejer, sommarverksamhet, deltagande i Vårruset, tjejdagar och kvällar, studiebesök, social träning i en trygg miljö.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 januari 2018
Växapp